Steeds meer betalingsachterstanden, een serieus probleem

geld besparen
geld besparen

Nederlanders en Belgen hebben steeds vaker een betalingsachterstand en dit kost de staten miljoenen op jaarbasis. Het gaat hier om aflossingen en rente op kredieten en leningen die niet terugbetaalt kunnen worden door de mensen die de lening of het krediet af hebben gesloten en dit wordt een steeds groter probleem. Wie de aflossingen en de rente niet kan betalen, die komt dieper in de schulden te zitten omdat deze bedragen bij de totale schuld op zullen worden geteld, waarmee de schuld veel hoger zal worden. Daarom is het een goed moment om even de aandacht te verleggen naar manieren om geld te besparen. Wie maandelijks geld bespaart, die komt op een gegeven moment vanzelf in de groene cijfers zolang de inkomsten de uitgaven overstijgen. Maar hoe zorg je ervoor dat de uitgaven snel gaan dalen?

• Vervang de lampen door spaarlampen
• Let op de boodschappen die gekocht worden
• Dubbele verzekeringen zijn zonde van het geld. Heb je toevallig verzekeringen die al gedekt zijn door een andere verzekering?
• Denk tweemaal na voordat je iets koopt. Impulsaankopen zijn altijd het duurste
• Goedkoop kleding in de mode kopen op hmkortingscode.nl bespaart veel geld, zeker met meerdere mensen in een huishouden
• Maak een overzicht van je uitgaven zodat je een beter overzicht hebt

In het begin zal het even aanpassen zijn, maar zodra je het besparen onder de knie hebt en ziet dat de rekeningen steeds makkelijker worden om te betalen, dan weet je dat het zoden aan de dijk zet en dat het geld oplevert. Zeker met de maandelijkse besparingen, want die komen elke keer weer terug, maar ook de eenmalige besparingen die je doet door een product te laten staan in plaats van direct mee te nemen, die tellen natuurlijk ook mee aan het einde van de maand.